divendres, 30 de maig del 2008

Robatoris en pisos 2 - El serraller

En l'article Robatoris en pisos vaig explicar el sistema que utilitzen els lladres per entrar en pisos. Quan arriba el propietari moltes vegades es troba que no pot accedir al pis perquè el pany s'ha quedat bloquejat.

Solució: Avisar el manyà o serraller d'urgència.

Definició de serraller d'urgència*: Persona sense escrúpols que aprofitant-se d'una situació d'urgència et roba de forma legal. *(En la majoria de casos que m'he trobat)

Un cas que he viscut aquests dies ha estat la gota que ha fet vessar el vas i per això escric aquest article.
El fet és que van entrar a robar pel sistema de trencament del pany descrit anteriorment amb la mala sort que hi havia un àvia dins de casa. Els lladres al sentir-se descoberts van marxar i no van poder endur-se res. L'ensurt que es va endur l'àvia no li treu ningú.

Amb els nervis l'àvia no podia obrir la porta de casa seva i aconsellada pel veïns va trucar a un manyà.

Quan va arribar el manyà d'urgència (que per la fila que fan semblen ex-lladres rehabilitats), l'àvia ja estava més tranquil·la i havia pogut obrir la porta, però és que el manyà va tardar més d'una hora!

Però és clar, tenia que cobrar el servei i amb molt de tacte li va preguntar a l'àvia si sabia quan li costaria, la resposta va ser: "M'han dit que 70 euros".

Nooo...- Va respondre el serraller - 70 euros és pel servei d'urgència!

Va fer comptes i el preu final: més de 300 euros! (I això que era un dia laborable)

Justet va anar que no va tenir que venir una ambulància per endur-se la pobre àvia (plorant tota l'estona). Aquest cop definitivament l'acabaven de robar!!

I és que tot i avisar a una empresa de serrallers de la guia telefònica del poble, el que va venir, segons va dir estava a casa seva, i vivia a uns 100 km., quan el van trucar pel servei urgent. Llavors compta el preu per quilòmetre (39,4 eur els primers 15 més 55 cèntims per km. la resta) més el temps que va tardar (76,2 eur hora o fracció), més el servei urgent en hora laborable (68,3 eur) i l'IVA (16%).

A la fotografia es pot veure el fulletó amb les tarifes.

Sort que no era un servei nocturn (que per cert consideren nocturn fins a dos quarts de deu del matí) ni festiu.

Però el que més em va emprenyar és que vingués de tant lluny, perquè jo mateix he pogut comprovar com sempre vénen d'una població allunyada d'on truques. Si truques del Bages, vénen del Barcelonès, si truques de l'Anoia vénen del Berguedà.
Pel que, o bé s'inventen la procedència o l'empresa té treballadors repartits pel territori i envia el que està més lluny.

Consells en el cas de trobar-se el pany bloquejat: si es té assegurança, trucar i que ho gestionin ells, és la millor opció.

Si han partit el cilindre del pany pel sistema descrit en l'article Robatoris en pisos, intentar posar el fragment trencat al seu lloc i obrir amb la clau i si els lladres s'han emportat el fragment del cilindre, provar amb un tornavís per fer girar el mecanisme.

Si tot això no resulta i és en horari laborable, anar al fuster o serraller del barri que amb un preu més raonable obriran la porta i t'arreglaran el pany.

El serraller d'urgència sempre en última opció i preparant la targeta de crèdit per a treure diners al caixer més pròxim, et poden cobrar de 300 a 600 euros.

1 comentari:

Cerrajero José González ha dit...

Malauradament es veritat el que dius, peró no tots fan el mateix, jo soc serraller de barri i també faig serveis d'urgències, per tot el vallès, no m'agrada anar a barcelona (perque hi ha massa "mafia") pero si s'ha d'anar es va. la meva tarifa es de 60€ per la primera hora o fracció i inclou els desplaçaments, aixó vol dir que si faig el treball en menys d'una hora el client no haura de pagar res mes que no sigui l'IVA con no es meu, es del govern. La resta d'horas, en el cas que hi estigués mes estona son a 30€ en fraccións de 15€ cada mitja hora.
Jo i els que com jo fem un treball digne i recolçat per anys d'experiència i servei hem agafat la mala fama per cupa d'aquets que deies tu que posen enganxines als portals, a les busties, a les portes dels locals.
La solució es demanar preu final del servei, es dificil presupostar el material si no se sap quin tipus de pany hi ha, pero el servei i altres tarifes si que es poden donar abans.
S'ha de trucar a mes d'un i demanar el servei al que millor preu dongui, també pots demanar el telefon a qualsevol ferreteria propera, segú que coneixen algú de confiança, fins i tot així demaneu la tarifa complerta del servei.

Per si fa falta el meu telefon es 615 336 886