dimarts, 26 d’agost del 2008

Un altre incident en una nuclear catalana: Vandellòs 2

Aquest cop ha estat l'incendi d'un generador elèctric, que demostra un cop més el poc segures que son les centrals nuclears i un cop més, tot i la multa que els van imposar per l'incident d'Ascó, continuen sent opacs i poc clars, com ho demostra el fet que es van negar deixar entrar els bombers de la Generalitat.

L'incendi ha afectat a la sala de turbines de la central nuclear i podria ser un accident similar a l'ocorregut a la planta de Vandellòs 1 l'any 1989, que va provocar la retirada de la llicència d'explotació i va ser clausurada per a sempre.

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN), va recomanar activar el Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA) en situació "0", per la qual cosa es van desplaçar els bombers de la Generalitat al lloc, amb la sorpresa que els guardes de seguretat els hi van negar el pas i no va ser fins després de mitja hora de discussions en và, que van entrar per la força.
Un cop d'intre, l'incendi ja estava extingit pels bombers de la central, però s'ha pogut saber que hi han importants danys a la sala de les turbines.

Fonts:
- El Mundo.es
- El Periodico.cat

Una bonica fotografia de la central nuclear (EFE):