dimecres, 2 d’abril del 2008

Robatoris en pisos

Des de ja fa bastants anys algú va descobrir que els panys de les portes que utilitzen el sistema de cilindre (o bombí) tenien un punt feble (molt feble) que consisteix en que es parteixen molt fàcilment per la meitat.
Com es pot veure en aquesta fotografia a la part central hi ha una peça mòbil i a sota el forat per on s'introdueix el cargol de subjecció.
Només cal donar un cop a un dels extrems perquè es trenqui per la meitat deixant accessible la part mòbil que permet obrir el pany amb un simple tornavís.



El que abans només coneixien alguns lladres, ara s'ha generalitzat i hi ha moltes bandes organitzades que solen venir d'altres països només amb la finalitat d'explotar aquest punt feble de les portes dels pisos per accedir i robar.

Aquest pany també es coneix pel nom de perfil europeu i aquí es pot veure com queda un cop trencat.



Últimament els constructors han començat a posar uns panys més reforçats, blindant el cilindre.



Però no ha estat una protecció gaire efectiva perquè com es pot veure amb una eina que faci pressió aconsegueixen sense gens de dificultat trencar el blindatge i accedir al bombí.



Amb aquest article només pretenc que siguem conscients de la facilitat que hi ha de forçar una porta per molt blindada que sigui si fan servir aquest tipus de pany i que últimament s'està utilitzant molt.

Personalment recomano canviar el pany per un de diferent que utilitzi per exemple el sistema de borja de seguretat, que juntament amb una bona porta i recordar de passar la clau cada cop que marxem per evitar que accedeixin amb el sistema de la radiografia, farà que sigui bastant més complicat que entrin a robar.



I un últim consell: normalment quan entren a robar solen estar nerviosos i van amb certa pressa, pel que solen buscar als llocs habituals on es guarden diners i joies, és a dir, al dormitori principal, tauleta de nit, lavabo (arracades, etc.). Cal evitar guardar les coses de valor en aquests llocs i en el cas de tenir una caixa forta, el més important no és que sigui molt bona, sinó que no la trobin.

1 comentari:

Cerrajero José González ha dit...

La millor solució es la instalació d'un pany perimetral de gorjes que agafa tota la porta i el marc, que surt per 450€ i si s'ha de canviar la porta perque no sigui blindada, el conjunt dr porta blindada i pany perimetral surt per 700€ sempre mes iva, si algú vol cobrar més sense justificació, hi estará cobrant mes del compte.

Qualsevol consulta al respecte poden trucar al 615 336 886 o escriure al e-mail cerrajero.jose@gmail.com. Jo soc un manyà de barri que també faig serveis d'urgencies i no soc oportunista mestre de posar enganxines.